Οδηγός Σπουδών

Η μέθοδος της Σχολής βασίζεται:

Σε δύο μεγάλες κατηγορίες που περιέχουν κάθε σύστημα υποκριτικής. Τα συστήματα που λειτουργούν μέχρι σήμερα παγκοσμίως είναι

  • είτε εξωτερικά δηλαδή τα τεχνικά,
  • είτε εσωτερικά δηλαδή τα εγκεφαλικά και τα καρδιακά.

Όπως είναι λογικό δίνοντας βάση μόνο σε μία από αυτές τις κατηγορίες δημιουργούνται πολλά προβλήματα σε μελλοντικές συνεργασίες που απαιτούν έναν διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Θέσαμε ως στόχο μετά το τέλος τις τριετούς φοίτησης στη Σχολή ο απόφοιτός να μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε ό,τι και αν του προκύψει.

Πως είναι όμως εφικτό αυτό;

Μετά από χρόνια δοκιμών έχει αποδειχθεί πώς τα τεχνικά συστήματα με τη σωστή μέθοδο διδασκαλίας μπορούν να εφαρμοστούν από όλους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πώς κάποιος που ακολουθεί ένα τέτοιο σύστημα είναι ένας ολοκληρωμένος ηθοποιός. Κατέχει όμως γερές βάσεις, αφού μπορεί να στέκεται πάνω στη σκηνή χωρίς φόβο.

Ερχόμενος ο φοιτητής σε επαφή στο πρώτο έτος με το τεχνικό σύστημα μαθαίνει ό,τι ένας ηθοποιός πρέπει να εκπέμπει εξωτερικά, κάτι που τα εσωτερικά συστήματα θεωρούν πως προκύπτει στο τέλος. Όμως δεν προκύπτει σε όλους, καταλήγοντας να κρίνονται ως ελλιπείς ηθοποιοί παρά τις γνώσεις τους, ενώ άλλοι φοβούνται ακόμη και να ανέβουν στην σκηνή.

Χωρίς λοιπόν να επεμβαίνει το μυαλό ή το συναίσθημα, στο πρώτο έτος ανοίγεται ο δρόμος για τα εσωτερικά συστήματα (εγκεφαλικά, καρδιακά), ενώ αυτό που ίσως επιτυγχανόταν στο τέλος τους, κατακτήθηκε εξ αρχής.

Στο δεύτερο και το τρίτο έτος ο φοιτητής ολοκληρώνει τις τεχνικές του γνώσεις και μαθαίνει να λειτουργεί εσωτερικά με δύο τρόπους χωρίς φόβο. Καταλαβαίνει τις διαφορές ανάμεσα στις δύο εσωτερικές μεθόδους ενώ είναι πια σε θέση στο τρίτο έτος να συνεργαστεί με σκηνοθέτες που απαιτούν ο καθένας τους διαφορετικό τρόπο δουλειάς. Επιβεβαιώνοντας ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε ό,τι του προκύψει μετά το τέλος της φοίτησης του.

Καθηγητές και μαθήματα της Σχολής.

 

Page on Facebook

Τηλέφωνο-Διεύνθυση

"Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
Μαίρης Βογιατζή Τράγκα - Ε.Π.Κ.Ε."
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19,
τκ. 106 82 ,Αρχαιολογικό Μουσείο - Κέντρο - Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 - 82 31 790
Κινητό: 698 05 88 063 (what'up)