Εισαγωγικές 2021 - Αιτήσεις συμμετοχής

 Στο άρθρο αυτό θα βρείτε:

  • τα απαραίτητα δικαιολογητικά και προϋποθέσεις για την συμμετοχή στις Εισαγωγικές Εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού για το 2021, μετά την προκήρυξή τους.
  • Συχνές ερωτήσεις για τις εξετάσεις και την Σχολή μας.
  • Συνοπτική Ιστορία της Σχολή μας
  • Πρόγραμμα Σπουδών της Σχολής, ρεπερτόριο, τεχνικές και μέθοδοι υποκριτικής που διδάσκονται (παρακαλούμε ενημερωθείτε πριν την αίτησή σας.)


Απαραίτητα Δικαιολογητικά

  1. Αίτηση Συμμετοχής, η αίτηση συμμετοχής παρέχεται από την Σχολή μας σε μορφή PDF (πατήστε εδώ), πρέπει:
    1. Να εκτυπωθεί
    2. Να συμπληρωθούν χειρογράφως και οι δύο στήλες της αίτησης,
    3. Να σκαναριστεί (ή φωτογραφηθεί) και
    4. Να αποσταλεί με email στην Σχολή, Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. , μαζί με τα ακόλουθα:

  2. Απολυτήριο Λυκείου (Αντίγραφο), ευδιάκριτο, είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση Διπλώματος Υποκριτικής, δεν απαιτείται κάποια επιτυχία σε πανελλαδικές ή ενδοσχολικές εξετάσεις.

  3. Αστυνομική Ταυτότητα (Αντίγραφο), και οι δύο όψεις ώστε να διακρίνονται: ο αριθμός ταυτότητα και τα στοιχεία των υποψηφίων.
    Στην περίπτωση που το ονοματεπώνυμο του υποψηφίου αναγράφεται μόνο με λατινικούς χαρακτήρες το Υπουργείο Πολιτισμού απαιτεί την υποβολή εκτυπωμένου ΑΜΚΑ, ώστε να φαίνεται η απόδοσή του στα ελληνικά.

  4. Βιογραφικό σημείωμα και φωτογραφία (προαιρετικά), δεν απαιτούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά δίνεται στην επιτροπή εξετάσεων μια πιο πλήρη εικόνα για τους υποψήφιους σπουδαστές.

Επεξηγήσεις για την συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής:

  • Η κατοχή λογαριασμού email είναι απαραίτητη, παρακαλούμε να καθαρογραφεί.
  • Στο χωρίο: Τίτλος Σπουδών συμπληρώνουμε συνήθως:
    Είδος Τίτλου: "Απολυτήριο Λυκείου"
    Σχολείο Αποφοίτησης: ...το σχολείο που τελειώσαμε..
    Έτος Αποφοίτησης.... πχ 2021
  • Τα συνημμένα έγγραφα είναι συνήθως δύο (2), το ένα είναι το απολυτήριο λυκείου και το δεύτερο η ταυτότητα.
    Προσοχή το βιογραφικό και η φωτογραφία δεν υπολογίζονται στα συνημμένα αρχεία.
  • Η εκτύπωση του ΑΜΚΑ χρειάζεται μόνο αν στην ταυτότητά σας δεν υπάρχει το ονοματεπώνυμο σας στα ελληνικά ή να δεν έχει αποδοθεί στα ελληνικά. Δηλαδή για περιπτώσεις που η ταυτότητα είναι μόνο με λατινικούς χαρακτήρες.

Συχνές Ερωτήσεις

Ποια είναι τα εξεταζόμενα μαθήματα σύμφωνα με το Υπουργείου Πολιτισμού;

  • Υποκριτική
    Ένα μονόλογο από το κλασικό ρεπερτόριο (από την αρχαιότητα έως και τον 18ο αιώνα - ενδεικτικά: αρχαίο δράμα, θέατρο της κρητικής Αναγέννησης, ελισαβετιανό θέατρο, κλασικό ισπανικό θέατρο, γαλλικός κλασικισμός, γερμανικός ρομαντισμός) ή από το σύγχρονο ελληνικό ή ξένο ρεπερτόριο (από τον 19ο αιώνα έως σήμερα).
    Αυτοσχεδιασμός σε θέματα που θα δοθούν στους υποψηφίους κατά τη διάρκεια της εξέτασης, από την εξεταστική επιτροπή.
     
  • Απαγγελία και Τραγούδι
    Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
    Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).
     
  • Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.
    Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου).
    Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας. Εξεταστέα ύλη:
    1. Στοιχεία Θεατρολογίας Α' Λυκείου
    2. Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α' Λυκείου
    3. Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Β' Λυκείου

Πόσους Σπουδαστές δέχεστε;
Η Σχολή μας για το 2021-2022 θα δεχτεί 36 άτομα για το πρώτο έτος σπουδών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της εδώ. Διαθέτοντας έμπειρο επιτελείο Καθηγητών και σύγχρονες εγκαταστάσεις παρέχει υψηλή ποιότητα σπουδών δημιουργώντας τα απαραίτητα τμήματα.

Πώς μπορώ να συμμετέχω στις εξετάσεις;
Οι αιτήσεις έχουν ξεκινήσει. Στέλνετε την παραπάνω αίτηση συμμετοχής στο email της Σχολής Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με συνημμένα την αστυνομική σας ταυτότητα και το απολυτηρίου λυκείου.

Ποιες ώρες και ημέρες είναι ανοικτή η Σχολή;
Για την κατάθεση της αίτησης στην γραμματεία και ξενάγηση στην Σχολή μας, η Σχολή θα είναι ανοιχτή από την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Τρίτη έως και Σάββατο 4μμ με 8μ.μ.

Ποιοι μπορούν να λάβουν μέρος στις εξετάσεις;
Δεν υπάρχει περιορισμός ηλικίας, προτείνεται οι υποψήφιοι να είναι άνω των 18 ετών και να έχουν απολυτήριο λυκείου ή ισότιμο αυτού, ώστε να λάβουν Κρατικό Δίπλωμα Υποκριτικής με τριετή επιτυχή φοίτηση.

Πότε διεξάγονται οι Εισαγωγικές Εξετάσεις;
Από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9πμ έως 2μμ, μεταξύ της 20ης Σεπτεμβρίου και της 31ης Οκτωβρίου. Οι ακριβείς ημερομηνίες θα ανακοινωθούν και θα αποσταλούν με email ή sms στους υποψηφίους.

Ποιοι θεωρούνται επιτυχόντες;
Επιτυχόντες θεωρούνται αυτοί που έχουν ουσιαστικά προσόντα θεατρικής τέχνης, όπως: καλή άρθρωση, καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα, σκηνική εμφάνιση.

Που διεξάγονται οι Εξετάσεις;
Στην αίθουσα Θεάτρου της Σχολής μας, από επιτροπή καθηγητών της σχολής και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πως μπορώ να προετοιμαστώ για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις;
Στην περίπτωση που θέλετε να λάβετε μέρος και δεν είχατε ως τώρα κάποια επαφή με τα εξεταζόμενα μαθήματα μπορείτε να παρακολουθήσετε το τμήμα προετοιμασίας της σχολής, όποια χρονική στιγμή επιθυμείτε. Τμήμα Προετοιμασίας

Υπάρχει κάποιο κόστος για την συμμετοχή στις Εξετάσεις;
Όχι δεν υπάρχει κάποια χρέωση. Η κατάθεση της αίτησης γίνεται με υπευθυνότητα από τους υποψηφίους, γνωρίζοντας ότι θα λαμβάνουν με email ή sms σχετικές ενημερώσεις. Η Σχολή λαμβάνει σοβαρά υπόψη της την αίτησή σας και σας προσθέτει στους αντίστοιχους πίνακες συμμετοχής λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Πότε γίνονται οι εγγραφές για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022;
Για το πρώτο έτος σπουδών οι εγγραφές γίνονται μετά το πέρας των εισαγωγικών εξετάσεων και συγκεκριμένα 1 έως 8 Νοεμβρίου.

Πότε ξεκινούν τα μαθήματα;
Τα μαθήματα ξεκινούν Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021.

Ποια είναι τα δίδακτρα της Σχολής σας;
Η Σχολή μας έχει την δυνατότητα με χαμηλά δίδακτρα να παρέχει πλήρη και σύγχρονη θεατρική παιδεία, εστιασμένη στον σπουδαστή και τις απαιτήσεις του θεατρικού χώρου. Για το πρώτο έτος σπουδών ανέρχεται στις 10 δόσεις των 225€, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η εγγραφή.

Δίνονται Υποτροφίες;
Από το 2015 έχει δημιουργηθεί ο θεσμός των υποτροφιών, όπως αναφέρεται στο άρθρο εδώ. Για το 2021-2022 στο πρώτο έτος σπουδών θα δοθούν δύο μερικές (μισές) υποτροφίες.

Ποιες είναι οι ώρες και οι μέρες διδασκαλίας
Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα στο πρωινό και στο απογευματινό τμήμα, δηλαδή μεταξύ των α) 12μμ έως 6μμ και 4μμ έως 10μμ.
Η εκπαίδευση είναι καθημερινή, από Δευτέρα έως Παρασκευή, τακτική, απαιτητική και υποχρεωτική.
Οι σπουδαστές μας οφείλουν να αφιερώνουν τον χρόνο τους στην σχολή και να έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για την Τέχνη της Υποκριτικής.


1926-2021 Συνοπτική Ιστορία

Η Δραματική Σχολή Τράγκα αποτελεί οργανική συνέχεια της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Ωδείου. Ιδρύθηκε το 1926 από τον Μανώλη Καλομοίρη και τη Μαρίκα Κοτοπούλη.
Ως πρώτος και άριστος απόφοιτος της Σχολής (1929), ο Θάνος Τράγκας δέχεται την πρόταση της Κοτοπούλη, πέρα από το να συμμετέχει στις παραστάσεις του θιάσου της, να διδάξει στη Δραματική Σχολή. Αργότερα ανέλαβε και τη Διεύθυνση της Σχολής ως τον θάνατο του (1983). Οι παραστάσεις του με σπουδαστές της Σχολής περιόδευσαν σε όλη την Ελλάδα με στόχο να γνωρίσουν το ελληνικό θέατρο όλες οι περιοχές.

Το έργο του συνέχισε η Μαίρη Τράγκα, η οποία προς τιμήν του Δασκάλου και συζύγου της μετονόμασε τη Σχολή σε «Δραματική Σχολή Τράγκα». Από τότε οι σπουδαστές βραβεύτηκαν και διέπρεψαν με τις παραστάσεις της Σχολής και εκτός Ελλάδος (Κωνσταντινούπολη, Βουκουρέστι κ.α.).
Το 1994 εγκαινιάστηκε το θέατρο της Σχολής (100 θέσεων) στο νεοκλασικό κτήριο της οδού Δεληγιάννη (όπισθεν Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου) και έτσι οι σπουδαστές αποκτούν δικό τους χώρο έκφρασης. Στο ίδιο κτήριο στεγάζονται και οι έξι αίθουσες διδασκαλίας (Πειραματική Σκηνή, Θέατρο, Αίθουσα Χορού 90τ.μ., Αίθουσα Μουσικής, Αίθουσα Αυτοσχεδιασμού, Αίθουσα προβών) μαζί με την πλούσια Θεατρική Βιβλιοθήκη και την Θεατρική Βιτρίνα της Σχολής.

Η Σχολή, που πλέον είναι υπό τη Διεύθυνση της Χριστίνας Τράγκα, κόρη του Θάνου και της Μαίρης, υπόσχεται να μυήσει τους σπουδαστές της σε ένα σύστημα βασισμένο στις αρχές του Ρεαλισμού στο Θέατρο και τον Κινηματογράφο σεβόμενη την ιστορία της και συνεχίζοντας το όνειρο των ιδρυτών της.


Πρόγραμμα Σπουδών (Συνοπτικά)

Από τον κλασικό ρεαλισμό στον σύγχρονο ρεαλισμό.
Ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών για όσους ενδιαφέρονται να μυηθούν στον ρεαλιστικό λόγο, την αποκωδικοποίηση του σώματος, την φωνητική εξάσκηση και τις απαραίτητες θεωρητικές γνώσεις.

  • Συστηματική Τεχνική Προετοιμασία ηθοποιού με αναγνωρισμένους εκπαιδευτές.
  • Θεωρητική και πρακτική ενασχόληση σε έργα σταθμούς του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου πλάι σε βραβευμένους θεωρητικούς και σκηνοθέτες.
  • Μια Τεχνική Προετοιμασία βασισμένη στις αρχές των πιο αποτελεσματικών μεθόδων υποκριτικής παγκοσμίως.

Διδάσκονται ανά εξάμηνο:

  • Τρία εξάμηνα Τεχνικής Προετοιμασίας: Καλλιέργεια της σκηνικής παρουσίας του ηθοποιού. Αντίληψη, ελευθερία επί σκηνής, εκφραστικά μέσα. Λόγος, Σώμα, Φωνή, Αναπνοή, Επικοινωνία
  • Δυο εξάμηνα Σκηνικής Πρακτικής: Ομαδικά εργαστήρια, συνεργασία με επαγγελματίες σκηνοθέτες, παρουσιάσεις, αναλόγια, παραστάσεις, κινηματογραφικές εμπειρίες, συμμετοχές σε φεστιβάλ κλπ.
  • Ένα εξάμηνο Προσομοίωσης Εμπειρίας σε μια επαγγελματική Θεατρική Παραγωγή –Διπλωματικές εξετάσεις:
    Ο θίασος τελειόφοιτων της Σχολής σε συνεργασία με τους καλλιτεχνικούς επιμελητές της Σχολής (Σκηνοθέτης, Βοηθός Σκηνοθέτη, Δραματολογος, Σκηνογράφος, Μουσικός, Χορογράφος, Φωτιστής κ.α.) παρουσιάζουν στο Θέατρο της Σχολής και στην επιτροπή του ΥΠΠΟ την δουλειά τους.

Εισαγωγικές Εξετάσεις 2021

Αποθήκευση
Προτιμήσεις χρήστη Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας. Εάν αρνηθείτε τα Cookies η ιστοσελίδα μας μπορεί να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Περισσότερα
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Αποδοχή
Απόρριψη