Χριστός Πάσχων

Τραγωδία του Γρηγορίου Ναζιανζηνού του Θεολόγου

Παραστάσεις:
10 Απριλίου 2009 ώρα 21:00
11 έως και 15 Απριλίου 2009, ώρα 19:00.
Πληροφορίες 6937200069

Η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα, παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «Χριστός Πάσχων», στο θέατρο «Έναστρον», Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19, όπισθεν Αρχ. Μουσείου.

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Βασίλης Ρίτσος

Ηθοποιοί: Ουρανία Παπαχρησάνθου, Ελίζα Σολωμού, Ζακλίν Σιμονιάν, Ελλάδα Μεσβελιάνη, Αγγελική Ανδριοπούλου, Σταυρούλα Κοντοκάνη, Χρήστος Καρτέρης, Μήρων Βογιατζής, Αλέξανδρος Μεϊμάρης, Κατερίνα Τυροπόλη, Άννυ Οικονόμου, Ειρήνη Μάμαση.

Χορογράφος-Κινησιολογός: Νιόβη Πολυχρονοπούλου
Σκηνογραφία-Ενδυματολογία: Νίκη Καράγιωργα, Κατερίνα Μπιλλίνη.

Περίληψη έργου

Τα πάθη του Κυρίου, κοσμοσωτήρια πάθη, θα τα κάμω δράμα και θα τα εκθέσω με τον τρόπου του Ευριπίδη. Έτσι από αυτό πολλούς ιερούς θα μάθεις λόγους, από της μητροπάρθενης κόρης το στόμα κι από του μαθητή του ο Κύριος αγαπούσε. Μες στο έργο, εκείνη πρώτη θα θρηνεί, σα μάνα, την ώρα των παθών, και κλαίγοντας, του θανάτου θα δείξει την πηγή, την πρώτη αρχή του, θα πει πώς είναι αυτό πραγματικά η αιτία που γέννησε και μάνα γίνηκε του Λόγου και τώρα θα τον δει να πάσχει, ενώ δεν φταίει. Γιατί αν, από αμυαλιά, δεν πέφταμε σε σφάλμα, δε θα όριζε ο Θεός το θάνατο ως ποινή μας. Ο δόλος του φιδιού μας χάλασε, η απάτη έφερε την φθορά στον κόσμο, η δίκαιη κρίση όρισε για ποινή το θάνατο του ανθρώπου, άφθαρτο το κακό για να μην μένει πάντα. Χωρίς αυτά, δεν θα βρισκόταν στην ανάγκη ο Λόγος, ο Θεός που τη ζωή χαρίζει, να ενανθρω-πήσει, να δεχτεί το θάνατό του, σε ότι έπαθε φθορά την αφθαρσία να δώσει.

Πληροφορίες-Κρατήσεις,
τηλέφωνο επικοινωνίας: 6937200069

 

Social Networks

Τηλέφωνο-Διεύνθυση

"Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
Μαίρης Βογιατζή Τράγκα - Ε.Π.Κ.Ε."
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19,
τκ. 106 82 ,
Αρχαιολογικό Μουσείο - Κέντρο - Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 - 82 31 790
Κινητό: 698 05 88 063 (what'up)