Καρμπόν (Δημοτικό Θέατρο Πειραιά)

 Παρασκευή 31 Μαΐου 2019, ώρα 19:00
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Σκηνοθεσία: Θάνος Περιστέρης

Το πολυβραβευμένο έργο του πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα Γιώργου Κούβα σε σκηνοθεσία του Θάνου Περιστέρη, πλαισιομένο από του σπουδαστές του δευτέρου έτους της Δραματικής Σχολής Τράγκα, παρουσιάζεται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Συμμετέχουν οι σπουδαστές του δεύτερου έτους της Δραματικής Σχολής Τράγκα.

Περίληψη έργου:

Μια μέρα μετα τον σεισμό, ο Άρης Κοντός, μονταδόρος επίπλων, αποκτά το χάρισμα της διαπεραστικής ακοής, εξαιτίας ενός ατυχήματος στην δουλειά. Μπορεί πλέον να ακούσει τα πάντα, ακόμα και τον πιο ανεπαίσθητο θόρυβο. Στην αρχή η εμβοή τού προκαλεί πονοκέφαλο.
Ο μοναχικός εργένης, με ροπή στην κρυφακοή, σύντομα όμως βρίσκει τον τρόπο να εκμεταλλευθεί την κατάστασή του για να παρακολουθήσει όσα συμβαίνουν στο ρετιρέ, ακριβώς πάνω από το δικό του διαμέρισμα, όπου μένει ένας ζωγράφος, ο Φίλιππος Ροδόπουλος, τον οποίο συναντά για πρώτη φορά εκείνο το βράδυ του σεισμού στις σκάλες.
Παρακολουθώντας, καταγράφοντας και αντιγράφοντας τελικά τις κινήσεις και τις συνήθειες του Ροδόπουλου, θα υπερβεί τον εσωστρεφή εαυτό του, θα τολμήσει να κάνει πράγματα που πάντα επιθυμούσε, θα γίνει μία μαριονέτα.
Ο Άρης μέσω της μιμητικής μεθόδου σκηνοθετεί το θέατρο της ζωής του με απώτατο σκοπό την κατάκτηση της προσωπικής του ελευθερίας.
 

Καρμπόν του Γιώργου Κούβα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Σκηνοθεσία: Θάνος Περιστέρης

 

Page on Facebook

Τηλέφωνο-Διεύνθυση

"Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
Μαίρης Βογιατζή Τράγκα - Ε.Π.Κ.Ε."
Μπουμπουλίνας και Δεληγιάννη 19,
τκ. 106 82 ,Αρχαιολογικό Μουσείο - Κέντρο - Αθήνα
Τηλέφωνο: 210 - 82 31 790
Κινητό: 698 05 88 063 (what'up)