ΥΠΠΟ: Ανακοίνωση Εισαγωγικών Εξετάσεων 2024

  Αίτηση συμμετοχής στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 


Ακολουθούν οι ανακοινώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού σχετικά με την διεξαγωγή των Εισαγωγικών Εξετάσεων για το 2024.

  • Η πρώτη αφορά του απόφοιτους λυκείου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 10 Σεπτεμβρίου 2024: Αίτηση εδώ
  • Η δεύτερη αφορά του μη έχοντες απολυτήριο λυκείου, με καταληκτική ημερομηνία υποβολής 20 Αυγούστου 2024: Αίτηση εδώ
  • Ανακοίνωση εισακτέων Δραματικής Σχολής Τράγκα 2024 (εδώ)
  • Εντατική Προετοιμασία Σεπτεμβρίου 2024 (εδώ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΓΕΝ. ΓΡΑΜ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ
Πληροφορίες: 210 8201761, -747, -773, -759, -752 -774
Αθήνα, 30/07/2024

Α. Π.: 336081

Προς :
1. Τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης
2. Υποψήφιους –ιες, Εισαγωγικών Εξετάσεων Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ
σχολ. Έτους 2024-2025
για απόφοιτους/-ες Λυκείου (Προκήρυξη του ΦΕΚ 4433/Β΄/2024)

Κατόπιν των νομοθετικών ρυθμίσεων που προκύπτουν από το άρθρο 64 του ν. 4559/2018 «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 142/Α΄/2018) και μετά τη δημοσίευση της Προκήρυξης των Εισαγωγικών Εξετάσεων Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης σχολ. έτους 2024-2025 (απόφαση αρ. 329718/25.07.2024, ΦΕΚ 4433/Β΄/2024), σας ενημερώνουμε ότι:

  1. Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις των υποψηφίων που είναι απόφοιτοι/-ες Λυκείου για κάθε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης (Τμήμα Υποκριτικής) του π.δ. 370/1983, προγραμματίζεται να διενεργηθούν ενώπιον Επιτροπής που συγκροτείται από το Υπουργείο Πολιτισμού, μετά από πρόταση της οικείας Σχολής.
    Οι Σχολές αποστέλλουν τις προτάσεις τους για την Επιτροπή Εξετάσεων στη Δ/νση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Δ.Κ.Ε.) του Υπουργείου Πολιτισμού (ΥΠ.ΠΟ.) έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024. Η σύνθεση της Επιτροπής θα είναι πενταμελής. Οι προτεινόμενοι/νες ως Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής θα πρέπει να διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα για τον/την Διευθυντή/ντρια των Ανωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης (όπως ορίζονται στο άρθρο 16, του ν. 1158/1981), ενώ οι προτεινόμενοι/ες ως μέλη θα πρέπει να διαθέτουν τα προβλεπόμενα προσόντα για τη διδασκαλία ενός από τα εξεταζόμενα μαθήματα (όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του π.δ. 370/1981). Εφόσον προταθούν και αναπληρωτές/τριες των μελών της Επιτροπής, θα πρέπει να διαθέτουν τα αντίστοιχα προσόντα.
    Πέραν των πέντε μελών, θα προτείνεται και γραμματέας, υπεύθυνος/η για την τήρηση των πρακτικών, χωρίς δικαίωμα βαθμολογήσεως. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής μετέχει, χωρίς δικαίωμα βαθμολογήσεως, και εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού.

  2. Οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις των Ανώτερων Σχολών Δραματικής Τέχνης υποβάλλονται α) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Σχολής β) στην έδρα κάθε Σχολής από τους ίδιους τους υποψηφίους, ή μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου έως και τις 10 Σεπτεμβρίου 2024.
    Με ειδική ανακοίνωση, η οποία τοιχοκολλείται στο κτήριό της και αναρτάται στην ιστοσελίδα της, κάθε Σχολή ενημερώνει για τον αριθμό των σπουδαστών/στριών που μπορεί να δεχτεί, τις ώρες υποβολής των αιτήσεων, καθώς και για τη δυνατότητα υποβολής τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η ανακοίνωση κοινοποιείται στη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Δ.Κ.Ε) του ΥΠ.ΠΟ.

  3. Η οικεία Σχολή αμέσως μετά τη λήψη των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, τα υποβάλλει προς τη Δ.Κ.Ε. του ΥΠ.ΠΟ. μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος «Πύλη για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση» https://pke.culture.gov.gr. Επισημαίνεται ότι, για λειτουργικούς λόγους του Συστήματος, τα αναρτόμενα αρχεία ανά υποψήφιο/-ια δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τα 10 MB και να έχουν μορφή τύπου pdf.

  4. Απαραίτητα δικαιολογητικά για συμμετοχή στις Εισαγωγικές Εξετάσεις:
    1. Αίτηση η οποία υπογράφεται από τον/την ενδιαφερόμενο/η, υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης και αναφέρει τα στοιχεία του/ης, όπως αναγράφονται στην αστυνομική ταυτότητα (ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο), και απαραιτήτως διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), διεύθυνση κατοικίας, ΑΜΚΑ, αριθμό τηλεφώνου, καθώς και το είδος του τίτλου σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που κατέχει. Το έντυπο της αίτησης συμμετοχής στις Εξετάσεις είναι κοινό για όλες τις Σχολές και περιλαμβάνεται στο Παράρτημα της παρούσας ανακοίνωσης. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι/ιες επιθυμούν να λάβουν μέρος στις Εισαγωγικές Εξετάσεις για περισσότερες από μία Σχολές, υποβάλλουν αίτηση και δικαιολογητικά σε κάθε μία από αυτές.

    2. Απολυτήριο Λυκείου του ν. 1566/85 ή απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου ή άλλης ισότιμης Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Για τα απολυτήρια που προέρχονται από Σχολές της αλλοδαπής απαιτείται βεβαίωση αντιστοιχίας τους με απολυτήρια Λυκείου της ημεδαπής, η οποία χορηγείται από τις κατά τόπους Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ οι αλλοδαποί υποψήφιοι υποβάλλουν και πιστοποιητικό ελληνομάθειας.
      Σημειώνεται ότι οι Σχολές θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην ύπαρξη ισοτιμίας με ελληνικό απολυτήριο Λυκείου, για τους τίτλους σπουδών που προέρχονται από την αλλοδαπή.

    3. Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο. Στην περίπτωση που δεν προκύπτει το πατρώνυμο από το διαβατήριο, θα πρέπει να αποδεικνύεται με την υποβολή πρόσθετου επίσημου δικαιολογητικού (ευκρινές φωτοαντίγραφο).

    4. Για την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για την ταυτοποίηση των υποψηφίων.
    5. Στην περίπτωση που οι υποψήφιοι-ιες δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, πέραν των προαναφερόμενων δικαιολογητικών υποβάλλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι: i. δεν διαθέτουν ελληνικό ΑΜΚΑ, ii. Εφόσον επιτύχουν στις Εξετάσεις θα αποκτήσουν ελληνικό ΑΜΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης.

    6. Οι υποψήφιοι/-ιες θα πρέπει να δηλώσουν στην αίτησή τους ενεργή διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), προκειμένου να διασφαλίζεται η επικοινωνία με το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.

      Τα υποβληθέντα με την αίτηση συμμετοχής δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται στους/στις υποψήφιους/-ιες. Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη.
  5. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι τα εξής:
    1. Υποκριτική
      1. Ένας μονόλογος (της επιλογής των υποψηφίων) από το αρχαίο δράμα, το κλασικό ή το σύγχρονο ρεπερτόριο.
      2. Αυτοσχεδιασμός με αφορμή ένα κείμενο ή μία θεματική, που θα δοθεί στους υποψηφίους από την Εξεταστική Επιτροπή την ημέρα της εξέτασης.
    2. Απαγγελία και Τραγούδι
      1. Απαγγελία ενός ποιήματος (της επιλογής των υποψηφίων).
      2. Ερμηνεία ενός τραγουδιού χωρίς συνοδεία μουσικής (της επιλογής των υποψηφίων).
    3. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας.
      Το μάθημα εξετάζεται προφορικά ή γραπτά (στην ελληνική γλώσσα, με τα στοιχεία του ελληνικού αλφαβήτου). Υποβάλλονται στους υποψηφίους δύο ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία του Θεάτρου και μία ή περισσότερες ερωτήσεις από την Ιστορία της Ελληνικής Λογοτεχνίας.

      Οι υποψήφιοι/ες κατά τη διάρκεια των Εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτοπροσωπίας.

  6. Οι Εξετάσεις προγραμματίζεται να διενεργηθούν το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου μέχρι και 18 Οκτωβρίου 2024.
    Το Πρόγραμμα των Εξετάσεων ανακοινώνεται από τις Σχολές τουλάχιστον δέκα ημέρες πριν την έναρξή τους.
    Το σχέδιο του Προγράμματος Εξετάσεων κοινοποιείται πριν την ανακοίνωσή του στη Δ.Κ.Ε του ΥΠ.ΠΟ, προκειμένου να συντονιστεί η παρουσία των εκπροσώπων του ΥΠ.ΠΟ στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Εισαγωγικών Εξετάσεων.
    Το Πρόγραμμα οριστικοποιείται μόνο μετά την εξασφάλιση της παρουσίας εκπροσώπου του ΥΠ.ΠΟ. στις Εισαγωγικές Εξετάσεις και κοινοποιείται άμεσα στη Δ.Κ.Ε του ΥΠ.ΠΟ.

    Διευκρινίζεται ότι τα ανωτέρω αφορούν τους υποψήφιους που είναι απόφοιτοι Λυκείου. Για όσους/ες δε διαθέτουν απολυτήριο Λυκείου (εξαιρετικά ταλέντα του άρθρου 12 του ν.1158/81) οι εξετάσεις θα διεξαχθούν ενώπιον Επιτροπής που συστήνεται από το ΥΠ.ΠΟ.

  7. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται και ανακοινώνονται από την οικεία Σχολή, με βάση τους ονομαστικούς πίνακες των εισακτέων που καταρτίζει η οικεία Επιτροπή Εξετάσεων στις 18 Οκτωβρίου 2024 για όλες τις Σχολές.
    Τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα πρακτικά της Επιτροπής εκάστης σχολής υποβάλλονται στη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης του ΥΠ.ΠΟ. την ημέρα της ανακοίνωσής τους, μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος «Πύλη για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση» https://pke.culture.gov.gr .
  8. Οι επιτυχόντες/-ούσες σπουδαστές/άστριες υποβάλλουν αίτηση εγγραφής στο Α΄ έτος σπουδών της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης στην οποία έχουν επιτύχει, από τις 18 μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου 2024.
    Σπουδαστές/άστριες οι οποίοι/-ες έχουν επιτύχει σε περισσότερες από μία Σχολές υποβάλλουν αίτηση εγγραφής σε μία από αυτές. Στην περίπτωση που ο αριθμός των επιτυχόντων/-ουσών σε κάποια Σχολή είναι μεγαλύτερος από τον ανώτερο αριθμό σπουδαστών/-αστριών που μπορεί να δεχτεί, μπορούν να εγγραφούν οι επιτυχόντες/-ούσες υποψήφιοι/-ιες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία σύμφωνα με τη σειρά κατάταξης.
  9. Το διδακτικό έτος 2024-2025 για τους/τις πρωτοετείς σπουδαστές/-άστριες θα ξεκινήσει στις 29 Οκτωβρίου 2024, ημέρα κατά την οποία θα υποβληθούν στη Δ.Κ.Ε. του ΥΠ.ΠΟ. μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος «Πύλη για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση» https://pke.culture.gov.gr :
    1. ο κατάλογος και οι αιτήσεις εγγραφής των σπουδαστών μαζί με τα υποβληθέντα δικαιολογητικά,
    2. το ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας ανά έτος (και Τμήμα, εφόσον υπάρχουν περισσότερα του ενός), με αναφορά στις εγκεκριμένες αίθουσες διδασκαλίας και το εμβαδόν τους.
  10. Προκειμένου να εγκριθούν οι εγγραφές των σπουδαστών/αστριών του Α΄ έτους σπουδών, ελέγχονται διεξοδικά τα αποτελέσματα των Εισαγωγικών Εξετάσεων, η πληρότητα των υποβληθέντων δικαιολογητικών.

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος

Βασίλειος Μαρτσάκης


Ενημερώνουμε ότι για όσους δεν έχουν απολυτήριο λυκείου ισχύει η κάτωθι ανακοίνωση


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΟΥ Πληροφορίες: 210-8201761, -747, -773, -752, -759, -774

Αθήνα, 30/07/2024
Α. Π.: 336012
Απάντηση στο έγγραφο: 336012

Ανακοίνωση

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΤΑΛΕΝΤΩΝ»
για τις ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ σχολ. έτους 2024-2025
(Προκήρυξη του ΦΕΚ 4433/Β΄/2024)

  1. Οι αιτήσεις συμμετοχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τις Εισαγωγικές Εξετάσεις των «εξαιρετικών ταλέντων» για τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης (Τμήμα Υποκριτικής) σχολικού έτους 2024-2025 υποβάλλονται έως και 20 Αυγούστου 2024:
    1. Απευθείας προς το Υπουργείο Πολιτισμού (Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης – Τμήμα Εκπαίδευσης Θεάτρου και Χορού) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος «Πύλη για την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση» https://pke.culture.gov.gr .
      Με την αίτηση, που υπέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης, υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
      1. ο απαιτούμενος τίτλος σπουδών (απολυτήριο τριτάξιου Γυμνασίου ή ισότιμος τίτλος σπουδών της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο),
      2. δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (ή άλλο επίσημο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητας, σε ευκρινές φωτοαντίγραφο) από το οποίο να προκύπτει ότι την 30η Ιουνίου 2024 συμπληρώθηκε το δέκατο έβδομο (17ο) έτος της ηλικίας,
      3. βεβαίωση περί οριστικής διακοπής των σπουδών μετά το τριτάξιο Γυμνάσιο (ολοκλήρωση υποχρεωτικής εκπαίδευσης), με αναφορά στο ημερολογιακό έτος διακοπής της φοίτησης.

        Τίτλοι σπουδών της αλλοδαπής υποβάλλονται με πιστοποιητικό ισοτιμίας με τριτάξιο Γυμνάσιο από αρμόδια ελληνική αρχή (κατά τόπους Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), ενώ παράλληλα οι αλλοδαποί υποψήφιοι υποβάλλουν και πιστοποιητικό ελληνομάθειας.

        Για την υποβολή της αίτησης είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) για την ταυτοποίηση των υποψηφίων όπως επίσης και η αναγραφή ενεργής διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) για την εξασφάλιση της επικοινωνίας με το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα.
    2. Μόνο στην περίπτωση που οι υποψήφιοι-ες δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ, συμπληρώνουν την αίτηση και την υποβάλλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Πέραν των προαναφερόμενων δικαιολογητικών υποβάλλουν και υπεύθυνη δήλωση ότι: α. δεν διαθέτουν ελληνικό ΑΜΚΑ, β. εφόσον επιτύχουν στις Εξετάσεις, θα αποκτήσουν ελληνικό ΑΜΚΑ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους σε Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης.

  2. Η αίτηση και όλα τα δικαιολογητικά υποβάλλονται σε ηλεκτρονική μορφή αρχείου τύπου pdf (αφού σαρωθούν ηλεκτρονικά -«σκαναριστούν»). Το σύνολο των αρχείων που θα υποβληθούν δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε χωρητικότητα τα 10ΜΒ.
    Αίτηση συμμετοχής που δεν συνοδεύεται από τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή δεν έχει υποβληθεί εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας δεν λαμβάνεται υπόψη κατά την κατάρτιση του πίνακα υποψηφίων (ανεξάρτητα από τον τρόπο υποβολής της).
    Τα υποβληθέντα με την αίτηση δικαιολογητικά δεν επιστρέφονται.

  3. Τα μαθήματα στα οποία θα εξετασθούν οι υποψήφιοι, είναι:
    1. Υποκριτική (δύο μονόλογοι της επιλογής των υποψηφίων).
    2. Απαγγελία ενός ποιήματος και ένα Τραγούδι (της επιλογής των υποψηφίων).
    3. Στοιχειώδεις θεωρητικές γνώσεις Ιστορίας Θεάτρου και Λογοτεχνίας (προφορικά).

  4. Ο χρόνος και ο χώρος διεξαγωγής των εξετάσεων θα γνωστοποιηθούν από τη Διεύθυνση Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης με ανακοίνωση έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2024, η οποία θα αναρτηθεί στο κτήριο της οδού Ρεθύμνου 1, Αθήνα και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΠ.ΠΟ. www.culture.gr (στον σύνδεσμο: https://www.culture.gov.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=5002 )

  5. Οι υποψήφιοι κατά την έναρξη και διάρκεια των εξετάσεων πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους.

  6. Επιτυχόντες/-ούσες θεωρούνται αυτοί/-ές που έχουν ουσιαστικά προσόντα Θεατρικής Τέχνης, δηλαδή καλή άρθρωση και καθαρότητα φωνής, εκφραστικότητα και σκηνική εμφάνιση και έλαβαν σε καθένα από τα ανωτέρω μαθήματα τουλάχιστον τον βαθμό πέντε (5) στη δεκάβαθμη κλίμακα. Αν ο/η υποψήφιος/-ια δεν προσέλθει για εξέταση ή αποκλειστεί από την Επιτροπή για οποιαδήποτε αιτία, λαμβάνει μονάδα.

  7. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων εκδίδονται μετά την κύρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού, του ονομαστικού πίνακα των εισαγομένων, που θα καταρτίσει η Εξεταστική Επιτροπή. Ο πίνακας ανακοινώνεται στο διαδικτυακό τόπο www.culture.gov.gr (στον σύνδεσμο: https://www.culture.gov.gr/el/service/SitePages/view.aspx?iID=5002  )

  8. Πληροφορίες για τις εξετάσεις και τις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης αναρτώνται στο site του Υπουργείου (www.culture.gr Για τον πολίτη / Πληροφορίες για τον Πολίτη - Σύγχρονος Πολιτισμός / Θέατρο και Χορός).

  9. Πληροφορίες για τις εξετάσεις της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου: 210 - 52.25.634 (www.n-t.gr ).
    Πληροφορίες για τις εξετάσεις της Δραματικής Σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος: 2310 - 58.91.04. (www.ntng.gr).

O Προϊστάμενος του Τμήματος
Βασίλειος Μαρτσάκης

 

Αποθήκευση
Προτιμήσεις χρήστη Cookies
Χρησιμοποιούμε Cookies για να διασφαλίσουμε την καλύτερη πλοήγηση στην ιστοσελίδα μας. Εάν αρνηθείτε τα Cookies η ιστοσελίδα μας μπορεί να μην λειτουργεί όπως αναμένεται.
Αποδοχή όλων
Απόρριψη όλων
Περισσότερα
Analytics
Tools used to analyze the data to measure the effectiveness of a website and to understand how it works.
Google Analytics
Αποδοχή
Απόρριψη